2024-06-01 278 浏览
餐厅环境又布置得好靓,好有日本居酒屋嘅感觉!我哋大概七点到,人数唔算多,望落都好宽敞,气氛同感觉都好舒服 ☺️ 虽然系用QR code落单,店员都好友善,会讲吓点样落单,有咩优惠,仲有,留意到我上网好慢🤣 仲提醒我餐厅有Wi-Fi可以用👍🏻💯 同埋都想赞个落单系统,好方便,又会keep住报点咗单嘅食物价钱,啱晒睇价钱做人嘅me🤟🏻麒麟啤 (买一送一!) $48 咁啱我哋去嘅时候系星期一至三,有四款啤酒系买一送一!其中麒麟啤就系其中一款,见到买一送一真系抗拒唔到,点都啤一啤啦🤩😆 麒麟臂我哋自己都有饮开,唔会太苦易入口,串烧就系要配啤酒😎 如果冇呢个优惠,我都会想试佢有一个本搾调酒 - 柳橙,好似几特别👍🏻豚肉芦笋卷(1串) $38呢个豚肉超级出色,见唔见到佢啲芦笋,多到好似好多发子弹巢咁样🤣🤣 豚肉烧到岩岩好又香,有一定厚度🫰牛五花卷(1串) $38呢个都系份量劲大份,肉又好香同juicy🫰一啖呕晒会冇乜仪态 (即系我🤣🤣),但好味道🙈汁烧白鳝 $58白鳝肉质几滑,烧汁唔会抢咗鳝既味道,调味刚刚好,啖啖肉嘅感觉好正🤩盐烧鲭鱼 $48好大条,热辣辣,味道正常发挥,鱼肉几嫩唔会太粗太嚡,鱼

麒麟啤 (买一送一!) $48

豚肉芦笋卷(1串) $38

牛五花卷(1串) $38

汁烧白鳝 $58

盐烧鲭鱼 $48

好大条,热辣辣,味道正常发挥,鱼肉几嫩唔会太粗太嚡,鱼边就好脆,记得要趁热食😆

芝士年糕(2粒) $38

我觉得个size啱啱好,烟烟韧韧,食上嚟唔会太漏,饱腹感又啱啱好

香蒜焗蚝(2只) $52

两只蚝size差唔多肥美,唔腥,个味都系好出加埋超多香蒜,啱浓味嘅人食🤤

蒜香日本椰菜 $48

椰菜都系好大份,好爽,味道同香蒜焗蚝差唔多,因为都系有好多烧得好香嘅蒜蓉,如果叫咗香蒜焗蚝,会想试吓其他款嘅炒菜😆

唐扬鸡软骨 $42

鸡软骨用唐扬手法整几特别,睇个样以为佢好㶶,但系食落完全冇㶶味又好香,仲比以往我食过嘅更加脆!😆😆Size唔算大粒,但系可以keep住食,一粒唔使嚼咁耐👍🏻🤩

日式原条鳗鱼饭 $88

鳗鱼又系劲大条,鳗鱼嘅尾巴烧到好脆😍有咬口,中间嘅肉都好滑,冇点样食到刺。饭偏硬身,份量都好多,差啲都食唔晒成个鳗鱼饭🙈

香蕉棉花糖 $32

棉花糖烧到内软外脆😍 虽然棉花糖好甜,加埋唔算好甜嘅香蕉,食落又接受到佢嘅甜,惊唔饱可以叫呢个甜品😆😆 店员都好识做,会观察我哋差唔多食完就叫师傅开始整,当我哋食完主食就啱啱好可以上得👍🏻👍🏻

结论
🫰环境舒服,上菜速度快
🫰抵食
🫰高质,会再encore
⚡️2人枱差啲唔够摆 (我哋食得比较慢😂🙈)

好味度:4.5/5
回头度:4.5/5

🎡餐厅资料
餐厅名称:深宵食堂
餐厅地址:旺角弥敦道575号Ladder Dundas 3楼
营业时间:星期一至日 18:00-2:00
$291.5 (晚餐)
  • 豚肉芦笋卷