2023-04-13 991 浏览
喺偏僻嘅商场中偶然发现呢间小店。人流唔算多,有唔洗排队嘅cafe实在难得😀睇得出呢间店好有心,除咗有寄卖本地农产品,更融合呢啲农产品制作Gelato: 好似「本地有机芫茜牛奶」、「红菜头冧酒提子」、「火龙果柠檬」呢啲创意组合咁。Gelato嘅收费平均$58 一球,唔算平,但新鲜自家制嚟讲诚意满满,加上店舖几重视环保,唔用即弃餐具,所以都甘心支持。讲吓Gelato嘅味道:1) 本地有机芫茜牛奶🌿 有鲜芫茜味,食到少少渣𠮶种真材实料,但整体其实牛奶味比较重。对芫茜党友嚟讲觉得茜味可以再浓啲。2)马达加斯加🇲🇬黑朱古力🍫呢只朱古力有阵天然嘅莓香果味,偏酸同苦,比起芫茜味冇咁甜,对于唔想试新嘢嘅人嚟讲系稳阵嘅选择。饮品:咖啡同茶饮价钱意外地几亲民,$40甚至$30 楼下嘅选择都唔少,属于良心价钱。3)Flat White $384)高山玫瑰配焙茶 $32份量同味道属中规中矩 ,咖啡有拉花! 侍应喺拎过嚟餐台时仲有耐心解释饮法,好有礼貌。对比喺中西环区嘅同类型Cafe,呢间嘅质素同性价比高,仲系Pet friendly,整体嘅体验都好好👍🏻

喺偏僻嘅商场中偶然发现呢间小店。

人流唔算多,有唔洗排队嘅cafe实在难得😀

讲吓Gelato嘅味道:

1) 本地有机芫茜牛奶🌿

2)马达加斯加🇲🇬黑朱古力🍫

饮品:

3)Flat White $38

4)高山玫瑰配焙茶 $32

份量同味道属中规中矩 ,咖啡有拉花!
侍应喺拎过嚟餐台时仲有耐心解释饮法,好有礼貌。

• 本地芫荽牛奶雪糕