2017-10-24
又同男朋友去食好野迎接新星期嘅来临啦!同埋,又系我地嘅纪念日啦!haha!今日冻冻地,去左太子揾火锅食!见到楼上有间露天嘅火锅店,我地就上去try try啦!上到去,见到店铺嘅设计好有特色,每张枱都好大张。露天店铺好有feel。可以影下靓相啦haha!朋友聚会或者约会都好岩。因为入面仲有厢位同房,整得好靓!坐低后,店员俾左嘅宝盒我地,入面装著晒啲酱料,好得意啊!我地拣野食拣左药膳花雕醉鸡锅、韩国降霜牛肉、脆鲩片、手打墨鱼丸、即炸响铃、小白菜、日式乌冬、一渣竹蔗茅根。首先系药膳花雕醉鸡锅。佢黎到嘅时候已经闻到好大阵药材同埋花雕味!因为我本身好中意药材味,又好中意食醉鸡,佢未熟,我已经心心眼左啦我地梗系即刻倒晒攞个锅到啦!点知就大获啦!啲鸡原来好快熟晒,我地仲倒晒落去,我地食嘅时候已经overcook啦!不过啲鸡索晒药材味,药材味道好重,最重要系锅底唔会好咸!超like!之后到韩国降霜牛肉。一上到嘅时候已经觉得好高质啦!佢无论摆设定系牛都好高质!不过分量就少左啲,因为我地好中意食牛,呢度点会够嫁!恰熟左后发现牛肉嘅肉比较多,岩晒我呢啲啖啖肉!而且好鲜味,肉质非常好!之后到脆鲩片。男朋友本身
朋友聚会或者约会都好岩。因为入面仲有厢位同房,整得好靓!
坐低后,店员俾左嘅宝盒我地,入面装著晒啲酱料,好得意啊!
总括黎讲,非常好!选料认真又新鲜!菜式摆设亦好有心!环境优雅舒服,朋友聚脚都开心啲!分量虽然唔算好多,但食完还是够晒饱!店员都好贴心!佢地见到隔离枱有个小朋友仲会即刻走过去同佢玩下,超有爱啊!食得开心最重要!价钱都系其次啦!下次必定会再去啊!