2008-10-03
真系好耐都无试过有冲动要写食评,究竟系因为坊间餐厅食物水准唔够,还是自己要求太高??一个星期前,终于都BOOK到响2/10去Applegreen一行2人食番餐! 餐厅环境其实就比我想像中嘈杂,可能因为楼底高,太少decoration啦,所以声音反弹比较大! 自选salad:我地拣咗1/2 size portion,两个女仔,份量啱啱好!个dressing 有啲chilli,唔错!唔错!!! 再嚟多个side order焗薯,如果再多些sour cream,整体味觉会配合好多。Spagetti 我地叫咗garlic, chilli, basil底再加fresh clams!WOW!!! 超正! Spagetti 煮得刚刚熟,超好口感。而clams对我嚟讲,生平就最怕煮到干身同有沙,佢地不单止煮出肥厚嘅clams,咬落去仲好清甜中夹杂著一阵阵嘅海水味添! 最后。。。当然就系主角dessert啦! 我地order 咗 Banana Turnover,OH!!! 我即时深深咁爱上佢呀! 我地两个女仔完全失控,真系开心到不得了,完全无谂过一个甜品,咁嘅价钱,可以咁出色!整体配搭,简直系天依
最后。。。当然就系主角dessert啦! 我地order 咗 Banana Turnover,OH!!! 我即时深深咁爱上佢呀! 我地两个女仔完全失控,真系开心到不得了,完全无谂过一个甜品,咁嘅价钱,可以咁出色!整体配搭,简直系天依无缝!
顺带一提,真系要赞下好有'HEART'嘅老板同伙计,由starter 至到dessert,佢地不单止好care 客人嘅需要,仲会做到大餐厅嘅上菜步骤,唔会push 到客人进餐速度,咁嘅价钱,食到呢D质数,好多大酒店,大餐厅都未必做得到!