2020-02-19
今日同朋友去咗间日式居酒屋呢间居酒屋系尖沙咀厚福街嘅楼上铺见佢有唔少嘅好评,就拣咗佢啦居酒屋环境唔大,应该有10张枱左右首先一赞嘅系佢枱面放咗张消毒湿纸巾,可以比食客先消毒双手再食串烧呢间餐厅主打系食刺身同串烧,当然唔少得嘅仲有各式嘅酒同朋友拣左两款串烧,海胆海鲜炒饭,仲有就系店员嘅是日推介:鸡皮饺子首先店员会奉上前菜,前菜系有啲日本嘅腌物,青瓜同萝卜好爽脆,食完前菜已经好期待佢嘅主菜鸡皮饺子:呢个超有惊喜,原来鸡皮饺子系用鸡皮做个外皮,鸡皮炸得超脆,包住啲馅料,再点埋佢个酱汁,超好味两款串烧拣咗蒲烧鳗鱼同日本小葱豚肉卷蒲烧鳗鱼:去亲居酒屋都会食嘅野,果然冇令我失望,鳗鱼肥美,上面搽上浓浓嘅酱汁,啖啖肉,好享受日本小葱豚肉卷:豚肉包住大量嘅小葱,葱嘅香味同豚肉混埋一齐,如果你系钟意食葱嘅,一定要食呢一个,包你一试爱上最后叫咗个海胆海鲜炒饭,上面有三款海胆,炒饭入面仲有一啲切咗粒嘅海鲜,食落去口感丰富,食埋呢个炒饭真系为呢餐画上完美句号
呢间居酒屋系尖沙咀厚福街嘅楼上铺
见佢有唔少嘅好评,就拣咗佢啦
居酒屋环境唔大,应该有10张枱左右
呢间餐厅主打系食刺身同串烧,当然唔少得嘅仲有各式嘅酒
两款串烧拣咗蒲烧鳗鱼同日本小葱豚肉卷