2024-09-30
Bedu系香港中环一间好受欢迎嘅中东餐厅,佢哋嘅Lunch set真系好正!鸡肉煮得好嫩滑,外皮仲好脆,食落口感一流。佢哋嘅humus paste配搭得非常好,味道浓郁又唔会太腻,真系一试难忘。另外,佢哋嘅其他菜式都好值得一试,例如烤羊肉串,肉质鲜嫩多汁,配上特制嘅香料,味道一流。佢哋嘅沙律亦都好新鲜,配料丰富,特别系𠮶个石榴籽沙律,酸甜开胃。Bedu嘅甜品同样出色,值得一试。佢哋嘅甜品系一个层次分明嘅酥皮点心,上面有一层闪亮嘅焦糖,配埋一球香滑嘅雪糕同埋啲碎果仁,味道丰富而且唔会太甜。呢个甜品嘅口感非常好,酥皮脆口,焦糖甜而不腻,雪糕同果仁嘅配搭更加提升咗整体嘅味道层次。服务方面,店员好有礼貌,亦好细心,会主动介绍菜式同埋提供建议,令整个用餐体验更加愉快。餐厅嘅环境亦都好舒适,装修充满中东风情,令人感觉好放松。总括嚟讲,Bedu系一间值得推荐嘅餐厅,无论系食物定服务都非常出色。如果你钟意中东菜,呢度绝对系唔可以错过嘅选择。