餐厅: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
资讯:

边个九龙城净系得泰国野食架,有好多正正食店!天气凉凉地,今晚打边炉部队出征食蒸气火锅!门口栋住大大个牌写明有咩食,唔洗谂一定系点$398刁钻海鲜餐!有龙虾 鲍鱼 膏蟹等等,值番晒!老板娘热情又好倾,送左碟师傅即制非油炸炸鱼皮,热腾腾架,唔咸够薄又够脆,好得啊!食左几旧炸鱼皮后海鲜就准备好!呢度可以话系食残废餐,因为店员会黎帮你蒸食物,先食虾 然后蛏子 龙趸 贝壳类等等,店员通通为我地调好最合适时间,食完一样接住食下一款,时间岩岩好!每台都设有蒸气锅倒数时间,好方便哩!刁钻海鲜套餐可选食琵琶虾;象拔蚌刺身或濑尿虾,我地拣左象拔蚌刺身,好正好鲜甜,刀功非常了得,每片都切得好薄!高潮位黎啦,系澳洲青龙虾同埋越南顶角膏蟹!原只饱肉龙虾,好鲜甜⋯店员仲话唔太识食龙虾头可以放入粥底继续煮!又系㖞,一阵仲有个海鲜粥底㖞!越南顶角膏蟹超爆膏,真系睇见都流口水!就算自己去街市买蟹都未必买到咁正既膏蟹,呢度既蟹系爆膏,系甘甜,真系好正!好似好少野食?No laaa, 食埋个充满海鲜鲜味既粥底包你饱饱,粥底绵绵,添加葱花同菜甫,有一丁点口感哩!以为食饱饱原来仲有甜品,系木瓜雪燕炖官燕,为今晚画上完美句号。

非油炸炸鱼皮

食左几旧炸鱼皮后海鲜就准备好!
刁钻海鲜套餐

每台都设有蒸气锅倒数时间,好方便哩!

象拔蚌刺身

澳洲青龙虾

越南顶角膏蟹超爆膏,真系睇见都流口水!
越南顶角膏蟹

蔬菜篮