2011-02-12
同fd去睇戏,顺便睇下有咩食,据闻喱到既拉面唔错,价钱都算系几ok,于是便试下,个环境唔算好大,不过都坐得既舒服,同听讲都几多日本人来食~!即睇有咩食呀,佢又好多定食既份量都太多,面+饭,一人一定饭唔晒啦,于是散叫拉面仲好,大家都叫左个拉面+蛋~!面豉味拉面一睇个卖相就知系浓味野呀,开头食既时候觉得唔错,不过食食下就觉得好漏同有点咸,加上汤底好多油有点肥腻,个拉面比较幼身,食落亦唔系特别爽口弹牙不过都ok,叉烧算系厚而味道都唔错,不过太肥了,肥膏多肉太少,整体份量其实唔算太多,不过系太浓味同咸之下食落都够饱(定济?)~!半熟酱锅鸡蛋半熟酱锅鸡蛋,必食呀,因为钟意食糖心蛋,个蛋汁几澎湃既,食落有少少少少少少少苦,but都几好味呀~!fd既豉油味拉面,试左点个汤底比面豉咸,不过好似冇咁漏~!综合来讲系好浓味既拉面,其实味道系唔错,只系咸同漏左点,好岩食浓味既人仕,不过我食开浓味都觉得太浓了~!
fd既豉油味拉面,试左点个汤底比面豉咸,不过好似冇咁漏~!