2014-05-21 992 浏览
十几个人食饭庆祝生日,除了两张细台差不多等于包场。头盘先来牛柳心刺身,配酸汁,食到牛味浓,酸汁就帮手开胃准备以下o既全牛宴。基本上呢道系食新鲜牛o既各个部分,用清汤打边炉。老板Chris逐样牛攞出来,细心介绍又唔会过分扮high class,高级大排档服务,啱啱好。大致上记得佢话D牛每日新鲜屠宰,全港得十几只牛系咁供应,所以系呢度先食到呢D其他地方冇o既嘢。火㶽料有池板。胸尖, 一样又红又淋, 一样系白色又脆。 个人最钟意呢个配撘。跟住封门柳; 牛柳边,两样都牛味十足,好正,虽然我唔系好记得佢地o既分别。仲有金钱展, 脷托, 不嬲钟意食牛脷,不过呢个特别好味。好似仲有d 颈同 脊, 都好多样嘢,食到呢度已经饱到上心口。除左牛,都比左好多菜,木耳,丸同面,D女仔食呢d就唔怕太多肉。甜品出乎意料,唔系糖水,系木糠布丁/ 焦糖布丁,一流。老板Chris系中环有做手工啤酒舖HK Brewcraft,所以有入好多手工啤酒, 打边炉饮好正。我地自已都带好多支红白酒,全数只收$200唔数几多支,都OK。总括来讲,地方够哂Private 又可以饮酒倾偈, 20几人可以包场, 食物新鲜到出面揾唔到,价钱
十几个人食饭庆祝生日,除了两张细台差不多等于包场。
基本上呢道系食新鲜牛o既各个部分,用清汤打边炉。
仲有金钱展, 脷托, 不嬲钟意食牛脷,不过呢个特别好味。
甜品出乎意料,唔系糖水,系木糠布丁/ 焦糖布丁,一流。
总括来讲,地方够哂Private 又可以饮酒倾偈, 20几人可以包场, 食物新鲜到出面揾唔到,价钱合理。 好啱同一班朋友食饭。
  • 池板 胸尖
  • 封门柳