2010-09-13 18 浏览
fd生日,去左monster sushi食,听讲系吴彦组开既,同听人讲几好味呀,于是来喱到了,入到去既环境几暗下,加上我地系坐长枱之下倾计有点唔方便~!哥斯拉卷~招牌货,个名好型呀,看起来个样几特别,色彩缤纷咁又大件,有点似加洲卷,个面层有好多色彩缤纷一粒粒既米通,再用鳗鱼包住蟹柳,牛油果同芝士,因为炸之过下......食落既味同口感有点似薯饼呀~!唔太食得出有鳗鱼味,虽然唔算太好食,不过几特别呀~!黄金卷~又系人气推介,特别之处系有芒果既sushi,从味谂过生果同sushi系会夹既....(不过sushi都成日有牛油果架啦ha~!)面层有蟹子再包住蟹柳同青瓜,用料上唔算系太贵,不过食落又几fresh wo,同个味又夹到呀,几香芒果味,值得试下既~!帆立贝寿司~喱个要起势推介~~~太好味,件帆立贝好厚又大件,同好新鲜呀,加上本身又好钟意食帆立贝,食落有好满足既感觉,又追加多份~!三文鱼寿司~件sushi好似比较细呀,不过件三文鱼好长既,食落几新鲜呀,唔算太好味,不过都唔错呀~!美乃滋火炙蟹捧~喱个又系好味呀,要推介,个蟹棒几大件,弹弹肉,同几新鲜既,食落有点烧烤既感觉几惹味好食呀~!另
另外果件系不知名呀~~~~!
海胆虾之恋~虽然系有海胆,不过海胆偏咸左点呀,个虾唔算太新鲜,食落好淡味呀~!
海胆吞拿鱼卷,唔太记得个名,又系要推介,好味呀,好细件,最初以为系包饭既,but原来喱个小卷入面包既系吞拿鱼腩蓉呀(又未到好稀咁既的),加上有海胆之下食落好鲜味,太赞呀~!
芝心波见有芝士即叫左呀,不过唔多觉有芝士味,好淡下,芝士唔算太多呀~!

综合来讲喱间既sushi真系几特别呀,有好多出面系冇既款几创新,有几款系冇用到贵既材料都整得几好味,服务都算系唔错既,不停帮追水呀,上菜都几快,虽然比起来系贵左点,不过真系好味呀,会再食~!

个餐牌~
帆立贝寿司
哥斯拉卷
黄金卷
三文鱼寿司,美乃滋火炙蟹捧~
海胆虾之恋~
海胆吞拿鱼卷
芝心波~
2010-09-13
个餐牌~
帆立贝寿司
哥斯拉卷
黄金卷
三文鱼寿司,美乃滋火炙蟹捧~
海胆吞拿鱼卷