2024-12-07 338 浏览
最近好想食omakase,然后有朋友话最近发现旺角有一间超有特色嘅omakase店,我地早一晚打来定位都有位,今日收工就赶过来。果然,今晚真系食得好开心!今晚我哋拣咗平啲嘅omakase set, $468一位,但都已经好出色,一共有12道菜,食物质素真系好高质,不论系摆盘定系味道抑或系店员同厨师嘅态度,都令到成个食饭过程好开心!其中一档我觉得最印象深刻嘅,就系个蒸蛋,佢完全系整到真系有一个鸟巢,入边有一只白雪雪嘅鸡蛋,上面又有海胆同三文鱼子,热辣辣咁样捞埋一齐食,真系劲正,而且打卡都一流!另外个烧风干马友鱼都好出色,啲肉十分之嫩滑,而且鱼油味好浓,加埋啲酱汁醋一齐食,就唔会觉得太滞,而且啖啖肉,真系想另外要多一碟!个天妇罗都炸得好酥脆,完全系算系我香港食过嘅天妇罗嘅数一数二,当然啦,因为佢有莲藕片,所以我都另外有俾佢加分,而旁边嘅抹茶盐都真系几特别。甜品方面,有个好特别嘅百香果汁,上面更加有一个泡泡,一定要用嚟打卡!