2023-01-15
今晚嚟呢间小店食烧肉,冇乜客人坐低之后侍应就讲解下menu, 我地系3个人,原来可以将二人餐按比例变做三人份量,价钱都系按比例计返超好呀我地拣咗极级和牛盛会~首先有沙律,好食樱花虾味噌汤:劲多樱花虾前菜:有甜酸辣,冇苦主角:日本九州A4和牛三角胸,前腿肉,牛柳侍应会教我地点烧,大约烧几多秒,同埋点用啲酱自己都可以烧得好好味后尾佢见我地旧石有太多油,另外俾多啲洋葱我地去吸油烧之前侍应会俾围裙我地,仲俾咗个套我地笠住啲衫/袋,等佢地冇咁吸味好贴心我地一边倾一边烧,唔经唔觉已经差唔多3个钟,虽然冇人催我地,不过我地都唔好意思再咁慢吞吞拿拿临食完啲肉就开始甜品呢一part呢个系可以自己调教抹茶嘅浓度,再淋上雪糕几好味!我地仲自备蛋糕仔庆祝生日,呢到好似唔收切饼费,侍应主动帮我地影相临走前仲俾枝嘢我地喷下啲衫,等啲衫冇咁大阵味成餐饭都好开心,系一个好好嘅体验下次再嚟食
我地拣咗极级和牛盛会~
首先有沙律,好食
樱花虾味噌汤:劲多樱花虾
前菜:有甜酸辣,冇苦
主角:日本九州A4和牛三角胸,前腿肉,牛柳
呢个系可以自己调教抹茶嘅浓度,再淋上雪糕几好味!