2020-03-15
为食闺密系约出黎之前提议左好几间~~特别系呢间佢备注*呢间包好食仲要系黄店,咁仲洗问即deal! 虽然对于我呢个新界人黎讲,北角真系好好好远,但惩罚嘅事,一定唔可以手软第一次去跟google map,我都几肯定大家都好易荡失路! 事关被我问路嘅保安叔叔都表示日日都有人问架啦~ 原来正如openrice所讲B4出口先系正解..唔好信google..Anyway, 好彩闺密book左枱,真系好full! 店员都系著波衫~~正~~佢地都好细心介绍下menu, 提我地Dessert要提早order make sure有得食! 睇黎会系好特别咁wor首先黎有跟餐嘅garlic bread同truffle cream soup 想讲个包好好食啊系热辣辣,皮脆内fluffy架...个汤系会比想像淡啲,可能佢闻落太香,但以餐汤黎讲系ok架!我杯热茶黎啦~~店员细心提我可以feel free too refill 都好香啊杯茶~淡淡地,岩晒我阵间解腻。闺蜜杯sunshine,外观唔错,但佢话饮落一般,我估系冇咩惊喜啦~然后,鹅肝多士黎啦~闺蜜话必点,认真,真系好食! 个包唔洗讲啦,岩岩已经surpris
荔枝玫瑰红茶
Sunshine
鹅肝多士
然后,鹅肝多士黎啦~闺蜜话必点,认真,真系好食! 个包唔洗讲啦,岩岩已经surprise左,块鹅肝系juicy架
黄金炒薯条
系夜妈妈打紧食评嘅呢一刻,我真系好挂住佢啊! 好香口! 但好似略嫌炸耐左少少,同埋钟意粗薯条嘅我当然想佢再粗返啲就好开心啦!
蒜香银鱼蚬肉扁意粉
呢个蒜香银鱼蚬肉扁意粉我地都好钟意! 啲蚬BB好涨卜卜,冇沙,好味啊!
烟三文鱼火箭菜薄饼
份烟三文鱼火箭菜薄饼一定要趁热食,哈哈,当时我地两个女仔嘅呢张枱真系摆满晒野,店员又好细心提我地,趁热啊个pizza真系! 好好好,即试! 相信黑色嘅竹炭(?)底系佢地嘅特色。芝士好足,好满意烟三文鱼够大块
你睇,系拉丝啊!
蓝莓轻乳酪
最后蓝莓轻乳酪作结上面嘅pepe女太cute啦 个cake仔会系比想像细啲..可能果阵对佢期待过高,冇觉得个cake太特别,可能下次试佢其他朱古力嘅~~
会再黎惩罚你架! 山长水远都系咁话!