2022-06-24 629 浏览
前排端午节买过只粽,觉得味道唔错,谂住餐厅都应该唔差得去边,今日特登去食晚饭就濑晒嘢.首先系头盘熏鱼.成碟大概得四嚿,鱼肉又干硬又嚡,骨头又多.第二道菜系嫩鸡煨面,好难食. 面未煮熟,食落除左硬仲有d生生地既粉味. 最不知所谓系d鸡肉,好大阵雪藏味+冇乜调味, 加上啲微酸的罐头蘑菇,成碗面真系好难食.第三道系炸黑毛猪扒担担面, 碗面就一般问题不大,炸猪扒既底部面衣未炸好,食到一层口感略带烟韧嘅粉浆黐住旧肉最后上既系金牌蟹粉生煎包, 好一般. 包既上半部分略油口感好”pat” ,底部煎得唔够脆内馅正常.用左open rice订枱有九折优惠,但系最终埋单呢个价钱: 4百几同佢嘅食物质素相比完全唔合理. 坐低之后直接斟冲好嘅茶,一啲茶味都冇,温度都系温温吞吞.除咗食物质素,伙计态度都唔太好. 明明有订枱有冇记低, 去到都要等一阵先可以入座,安排有啲混乱. 餐具颇为残旧, 碗碟嘅花纹明显大部份已经甩晒. 座位都唔太干净.好低质既餐厅唔明白点解可以系又一城屹立咁耐

首先系头盘熏鱼.成碟大概得四嚿,鱼肉又干硬又嚡,骨头又多.

内馅正常.

好低质既餐厅