我谂起码有大半年冇黎过,心血来潮,想过黎食寿司。舖头比较细,十零个位,啱啱坐满咗,喺门口等咗2,3个字都冇所谓,仍然会有D期望,我记得以前黎食,质素唔错,所以有一牌经常黎食。入坐,点少少野,试下先,有员工在开心吹水,都冇所谓嘅,最紧要黎果D野好食。我入坐之后,人开始少咗,但都系等咗一阵,可能师傅地要做外卖。终于食物来了,看来只是中规中矩,细细件,味追正常嘅,但发现D寿司饭嘅饭粒比较细粒,而且较硬,影响咗口感。最后黎一个手卷,D紫菜系包住旧饭,好似春卷形状,反而咁样D饭比较"软熟",呢个有少少海胆嘅手卷,系我最满意。同埋我坐喺度写食评,佢地冇赶我走,因为呢一浸,堂食客少了。普普通通嘅一顿饭,可能只系成自己期望高咗,又或者真系碍于成本上涨,好似冇特别加过价,咁只有喺食材嘅质量方面将就一下。
我谂起码有大半年冇黎过,心血来潮,想过黎食寿司
舖头比较细,十零个位,啱啱坐满咗,喺门口等咗2,3个字
同埋我坐喺度写食评,佢地冇赶我走,因为呢一浸,堂食客少了。