2017-05-24 537 浏览
天气时冷时热, 今天又热到30度, 坐低, 唔使睇餐牌, 即来一枝冻啤, 三十二蚊, 十分合理价.有套餐, 啱晒懒人如我, 二人..., 唔使拣, 贵廿多元, B餐的大边烤鱼 ($232)套餐包了一大碗生菜鲜鱼汤, 生菜够新鲜, 条条爽口, 鱼汤也好味...套餐内还有另一款小食, 凉伴青瓜, 大量蒜粒碎, 好香, 味道小小咸, 没有加醋, 少了一份酸味, 更啱晒同台友人.另加了一碟"蒜泥白肉", 十分精美, 白肉切片, 中等大小, 还放了一片青瓜片才卷起来, 表面加了大量调味的蒜蓉, 大片白肉, 转眼唔够三分钟食清光.烤鱼上台, 要了酸辣豆角味道, 小辣, 这味款, 比纯香辣的款色开胃很多, 还加了豆角, 有咬口, 鱼身煎过, 鱼皮变得烟韧有咬口, 浸过酸辣汤汁的鱼肉, 好味又提神.

2017-05-11