2024-12-25
早排同朋友去咗中环Wolfgang’s Steakhouse庆祝,𠮶到装修好有格调,侍应好专业,系一个好啱庆祝食饭嘅好地方🎉我哋今日叫咗个性价比好高嘅Central Course Menu $690 per person,仲叫多咗半打生蚝😋新鲜生蚝 6pcs $328优惠期间仲送咗两杯白酒,好啱节庆小酌返一杯,爱尔兰生蚝creamy新鲜,海水味重,好味道🦪Bread - 佢哋嘅面包喺由Bakehouse整嘅😯Appetiser - 蟹饼、凯撒沙律蟹饼啖啖蟹肉,点完个酱更加带出鲜味。凯撒沙律劲多芝士好好味,入面嘅厚烟肉好出色👍🏻Main - 美国安格斯干式熟成大里脊牛扒 +$280 per person牛扒经过28日dry-aged处理,餐厅用热陶瓷碟上菜,侍应再一边淋上滚热牛油,香味浓郁。大T bone分为sirloin同tenderloin。Sirloin 肉味浓有咬口,焦香外皮令口感更丰富。Tenderloin好鲜嫩,食落质感软腍,配上佢哋嘅酱汁或者少少盐已经够晒味🤤Sides - 有薯蓉同埋奶油菠菜,味道中规中矩Dessert - Tiramisu 相当细滑,酒味淡香,餐厅仲会画
Bread - 佢哋嘅面包喺由Bakehouse整嘅😯
Appetiser - 蟹饼、凯撒沙律
牛扒经过28日dry-aged处理,餐厅用热陶瓷碟上菜, 侍应再一边淋上滚热牛油,香味浓郁。大T bone分为sirloin同tenderloin。Sirloin 肉味浓有咬口,焦香外皮令口感更丰富。Tenderloin好鲜嫩,食落质感软腍,配上佢哋嘅酱汁或者少少盐已经够晒味🤤
Sides - 有薯蓉同埋奶油菠菜,味道中规中矩
Dessert - Tiramisu 相当细滑,酒味淡香,餐厅仲会画碟,同埋送咗即影即有相,成个体验好唔错,好啱带另一半嚟😌
Coffee or Tea