2023-02-13
适逢朋友生日,我哋一行五人去咗陈仪兴尚潮楼食打冷~ 环境非常之雅致,好适合同友人谈天说地,享受美食煎蚝饼蚝饼煎得几好,松脆,肥美。可以一试之后帮我地点菜嘅姐姐叫我哋一定要试一下佢哋嘅炸豆腐。炸豆腐呢碟炸豆腐就本身冇咩味道,一定要沾上佢哋啲酱汁。佢哋𠮶啲酱汁系清新嘅,但系又唔系话好好食𠮶种。豆腐炸得酥脆,但要靠啲酱汁调味。由于冇咩调味,我就略嫌太过淡啦。卤水鹅片卤水鹅片又真系几入味,下边中垫住啲豆腐,无论卤水鹅片定系豆腐都非常之入味。美味可口。呢个卤水豆腐就真系好味过炸豆腐啦 卤水墨鱼加大肠呢碟又系入腌得好好味,大肠就真系好鬼爽口,好过瘾。大家不妨一试沙嗲牛肉炒芥兰芥兰炒得几唔错,牛肉质感还好,但味道有啲咸。不过送饭都唔错嘅 蚝仔粥蚝仔粥有啲鱼干仔同埋啲蚝都大只嘅。味道还好,略欠鲜甜。整体嚟讲环境干净企理,系用餐舒服嘅地方。呢一间餐厅不过不失,份量就细咗少少,但食物都唔错嘅。眼见有几台都系庆祝生日,应该系食生日饭嘅好地方
环境非常之雅致,好适合同友人谈天说地,享受美食
煎蚝饼
蚝饼煎得几好,松脆,肥美。可以一试
之后帮我地点菜嘅姐姐叫我哋一定要试一下佢哋嘅炸豆腐。
炸豆腐
卤水鹅片
卤水墨鱼加大肠
沙嗲牛肉炒芥兰
蚝仔粥
蚝仔粥有啲鱼干仔同埋啲蚝都大只嘅。味道还好,略欠鲜甜。