2021-05-07 7542 浏览
同老公兴致勃勃想食串烧,但系心目中想食𠮶间无位,所以行咗嚟厚福街见到呢间装修唔错就试吓。由于我哋冇book位,所以亦冇靓位坐,只系对住吧枱嘅一个角落,前面全部系酒樽。我哋觉得都唔紧要,只要嘢食好味就OK。我哋叫咗两份omakase 串烧set, 一份鹅肝同一份牛舌,再加一支Riesling。另外仲有每人一份嘅钱财菜,店员放低冇介绍,我亦唔记得影相,所以唔记得系咩嚟。我印象中系仲有一碟秋葵,烧鳗鱼但系我唔记得影相,因为真系食到好冇心机。碟秋葵其实都系用水煮完再烧下个表面,我唔明点解食串烧咁多样嘢都系用水煮,究竟系人手唔够定系一向嘅作风?我哋叫𠮶支白酒其实我都睇住佢喺个酒柜度拎出嚟嘅,不过饮落口其实根本唔符合白酒应有嘅温度,原本个店员仲谂住就咁放喺枱面俾我哋,但我哋叫佢再说一说佢就加咗个冰桶俾我哋,间餐厅服务其实正常,只系食物质素同个环境唔系好夹,有少少期望过高,所以都几失望。
鸡翼
鸡颈肉