和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
2018-12-12 302 浏览
终于到左周末,必备既节目就梗系周围揾好野食啦。谂起好耐都无食烧肉,一于就同朋友中午黎依度食返餐靓靓烧肉先。 依排天气转凉,食烧肉真系岩哂。中午黎到都有唔少人已经烧紧,打开份menu,中午既lunch set 都好抵食,由100蚊左右到200元左右的套餐都有,就算唔烧肉都有寿喜烧,款式几多而且价钱都好吸引。睇完之后,我朋友点了三色和牛定食,我就点了自选烧肉午餐。 点完餐之后过左无几耐,服务员就拿了前菜来,有沙律及熟牛舌片,再加一碗面豉汤。 跟住主菜终于到啦,依set系我既自选烧肉午餐,上面个四片系牛舌,左下角系牛红肉,隔离系牛胸外腹。牛红肉同牛胸外腹系有酱肉调过味。 至于我朋友既三色和牛定食,左至右就系上牛排肉、肩眼肉及牛排肉。和牛色泽鲜美,油脂分布平均,望到都流口水。 整反张团体照先。 跟住就开始烧啦,烧完一边到第二边,炉面唔易痴住块牛,唔错。首先烧和牛先,牛香而且肥美,但因为无咩调味的关系,可以适量加一些盐或黑椒调味。跟住就烧我既自选烧肉餐既牛红肉,因为调过味的关系,烧完唔使再点酱就够味。 套餐仲包埋两杯餐饮,加一之后每位都系250元左右,中午抵食之选!

款式几多而且价钱都好吸引。
睇完之后,我朋友点了三色和牛定食,我就点了自选烧肉午餐。

前菜
再加一碗面豉汤。

自选烧肉午餐

三色和牛午餐

整反张团体照先。

跟住就开始烧啦,

自选烧肉午餐