2019-02-15
前几日同几个朋友黎试呢间新开嘅中菜馆,尖沙咀A2岀口一岀就系,都几易揾。入到去装饰都几浓厚传统中国文化气氛,古色古香都几好feel。我地见个餐牌都几多特色野,就点几样嘢试。我地叫左松子鱼,清炒莴笋,拔丝草莓,炸酱面同,四喜丸子。先讲讲条松子鱼,好大碟,净系睇个卖相已经好得。口感更加不得了,外面脆到chok chok声,但鱼肉又软又滑,加上啲酸甜汁,真系好好食,真心推介。令一推荐就系四喜丸子,虽然得四粒,但粒粒都好大粒。咁大粒都充满肉感,一d都唔粉。而最抢眼一定系佢丸子嘅酱汁,攞黎送饭真系一绝。拔丝草莓我就第一次试,卖相十分特岀,影相呃like之选。糖丝同糖浆都好脆口,加上甜甜士多啤梨,口感都好丰富,系一味几好嘅饭后甜品。食完结论系都几推荐大家去试,试左几道𩠌都觉得师傅做菜好用心,好花功夫,味道亦都好好。餐牌上仲有好多特色野想试,酸菜鱼,水煮牛,手丝鸡等等。下次再去试吓。