2022-07-10
星期日行开大馆附近,想揾间啱食嘅店食午餐,刚好朋友想食素,就拣左 Pop vegan。店员好有礼貌,野食种类都多,不过得两个人就一客 pasta + 一个 wrap 好了。野饮就无叫到,散叫始终觉得有点贵,例如汽水或茶要$32、果汁$58、mocktail $68 等等拣左 signature 之一嘅Teriyaki Tofu Soba Noodle 同 Veg Chicken Wrap。两款都好好味。前者好啱夏天食,Soba 系凉的而豆腐同南瓜系热的,面入面仲有幼豆角、青瓜条同大量紫菜丝,好清新,又大份,好食!后者又系好大碟,一条卷对切配沙律菜同薯条,个卷里面有炒过嘅素鸡同南瓜条,仲有酱汁,完全唔干,个皮亦烤得好好,唔会觉得好厚粉咁。沙律菜又新鲜,薯条都唔错。店员会不时行埋黎加水,完全都唔驶叫,服务态度一流!如果下次再多啲时间同朋友揾个地方食野兼倾计,再试埋啲野饮先~
店员会不时行埋黎加水,完全都唔驶叫,服务态度一流!