2024-04-15
前几日落雨天,周围都湿就唔想出街,今日天朗气清,最好系同男友一齐出街食,再加上我地三周年,男友已经帮我地揾好地方,系呢间-》monmono ,好大间餐厅,好休闲同放松既环境,行到入去系令人好relax ,跟住店员就好主动咁招呼我地,仲慢慢咁等我地落单,呢一种服务而家系少之有少,落单都唔系等好耐,就有得食啦…..「Chorizo Bikini Sandwiches」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻有几块好似薄饼既形状,质感好香脆,仲夹住西班牙辣肉肠,辣辣地既肠,加上满满水牛芝士 ,仲有墨西哥辣椒酱好好食,好创新既食法「Roasted potatoes 」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻薯仔基本餐餐都会食,同时又无我既最爱,烤出来既薯仔好香,仲有香草系度,真系好食,仲有西式既调味百里香,迷迭香,辣椒,想点食都得「Pork Ribs 」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻好豪华既一款猪肋骨,用慢煮煮到出来仍可保留住猪既肉味,一共有五件,肉质松软,仲有独特既味道,从来都未食过既,烟熏红椒粉同埋蜜糖真系好好食,椰菜丝沙律够健康,芫荽蛋黄酱系自己调出来,只系度先食到「Wild Mushroom Tagliolini」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
「Chorizo Bikini Sandwiches」
🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻有几块好似薄饼既形状,质感好香脆,仲夹住西班牙辣肉肠,辣辣地既肠,加上满满水牛芝士 ,仲有墨西哥辣椒酱好好食,好创新既食法 「Roasted potatoes 」
🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻薯仔基本餐餐都会食,同时又无我既最爱,烤出来既薯仔好香,仲有香草系度,真系好食,仲有西式既调味百里香,迷迭香,辣椒,想点食都得 「Pork Ribs 」
烟熏红椒粉同埋蜜糖真系好好食,椰菜丝沙律够健康,芫荽蛋黄酱系自己调出来,只系度先食到 「Wild Mushroom Tagliolini」
🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食过咁多,好肯定系好食,大师级既厨艺,讲埋杂菌意大利面,做得好有水准,平时出面食开都会好济好顶胃,但系呢个系开胃,黑松露酱仲有意式烟肉,另外加入巴马臣芝士和慢煮鸡蛋,加埋晒一齐另一番风味