2023-11-20 40 浏览
#搞串个pantry今次我哋去到 #屯门 市中心揾嘢食🥢,呢度商场都有唔少嘅餐厅可以拣🧑🏻‍🍳,最后我哋就拣咗一间好出名嘅台湾拌面连锁店🇹🇼。今次仲见到佢哋推出咗新嘅水果茶🍹,同埋沙冰系列❄️💕。🐥麻酱手撕鸡肉燥饭($74)手撕鸡嘅份量好多😍,配埋青瓜丝🥒同埋红萝卜丝🥕好清新。蔬菜丝唔会有草青味,捞埋麻酱嘅感觉好香👅。肉燥嘅调味都几好,好香😋,而且酱汁嘅份量同质地都适中,配埋够软绵嘅饭🍚唔错。🐮台式半筋半肥牛•清汤•葱油拌面($109)葱油拌面香口🤤,而且酱汁份量都好够,捞埋又烟韧又够腍嘅刀削面🔪,忍唔住一啖又一啖咁食👄。牛肉同牛筋配埋清汤都好惹味🐄,清汤里面饮到瘦肉嘅香甜味,亦都带有少少辣味🔥,更加刺激。🍋冻冬瓜柠檬(少冰)($29)一路饮都觉得冬瓜茶🧋嘅味道好香,够浓郁,而且同柠檬🍋嘅味道平衡得啱啱好。既有柠檬嘅酸甜清香😛,成杯饮品嘅酸甜度亦都唔错。
#搞串个pantry

🐥麻酱手撕鸡肉燥饭($74)

🐮台式半筋半肥牛•清汤•葱油拌面($109)

🍋冻冬瓜柠檬(少冰)($29)
2023-11-19
用餐时段