2021-03-13
去泰国成日都见人哋食流水虾,自己又未试过😂。见香港最近新开咗,做紧一个88折优惠($328)。所以决定放工后去食。原来虾虾烧除咗有虾🦐,仲会提供其他海鲜,而且好丰富:有鲍鱼(鲍鱼祭)、带子、蚝、扇贝、大眼鸡等等,全部都可以任食添😳 餐厅环境都算宽落,每一张枱上都有一条抽气喉。而系枱与枱之间会有一个虾缸,放满流水虾 ,一路食一路望住啲虾,或者随时随地夹佢哋都可以。啲虾好生猛,一夹佢就会弹,夹起后要放入冰水冻晕。餐厅本身已经安排咗2人份嘅虾同埋一盒牛油芝士焗虾,再加埋每人一串鳗鱼,唔使夹虾都有虾食。好钟意𠮶个牛油芝士焗虾,因为个芝士汁完全渗入虾身,好入味。另外,鳗鱼好肥美。其他海鲜、肉类或者蔬菜都系要去自助区拎。海鲜正如我所讲,有鲍鱼、章鱼、带子、扇贝等,见到店员都系即时refill,觉得几新鲜同埋餐厅愿意畀客人食,唔会话叫客人等或者冇晒货。最钟意就系食鲍鱼,鲍鱼本身size都算大只。而且佢烧完唔会话好硬或者好难咬,啖啖肉。另外,朋友都钟意烧蚝,大家可以加啲蒜蓉或者牛油,更加滋味。即使蚝唔算好大只,但系都几鲜同肥。至于肉类,好多都一串串整好,有好多唔同种类嘅串烧,牛肉粒、鸡肉串、猪肉、鱿鱼
至于肉类,好多都一串串整好,有好多唔同种类嘅串烧,牛肉粒、鸡肉串、猪肉、鱿鱼须等等。最钟意食牛仔骨,因为烧牛仔骨只需要落少少盐调味,已经好香口😂
蔬菜类有茄子、茹、粟米等等。店舖有提供牛油、蒜蓉、辣椒、葱等等嘅配料,所以就决定自己制一个原条茄子串烧,几满足㗎!另外,一定要推介‼️俾大家嘅系蒜蓉包 即使感觉食包会好饱,但系一个蒜蓉包烧完香脆,而且佢本身已经布满蒜蓉牛油蒜蓉,好惹味~所以,我同朋友都系咁食晒啲quota
饮品种类丰富,有齐晒可乐、忌廉、雪碧汽水之外,仲会有忌廉鲜奶或其他纸包饮品等等选择。
餐厅服务态度都几好,店员初头见到我哋可能唔系太识烧鲍鱼,都乐意帮助我哋,介绍我哋点样烧最好。另外对于清理虾壳上面,个速度都几快,相信两个半钟头时间大家都够食嘅