2022-11-12 124 浏览
最钟意食星马菜,今次拣左黎铜锣湾嘅ATAS。楼上系以自助揾位同拎餐具,餐牌款式样样都有,算多野拣。🌟咖椰爆浆(果然系呢度🔥Signature🔥)一层咖椰、牛油,一层花生酱、朱古力榛子酱同炼奶,再撒上美禄粉。望落非常邪恶,非常之有罪垢感。但系咬啖食入口🥺非常好味。我同友人都觉得甜度刚刚到顶点但又未去到过份甜漏,系「想追多粒黎食嘅感觉」 极力推荐!完全系「行过上黎食个甜品都得」😆🌟Laksa 喇沙食星马菜一定要食喇沙,呢度汤底浓郁,有浓浓嘅鱼味,辣度适中。而佢嘅粗米粉我觉得似米线。配菜有4只鲜虾!算是足料!另外有鱼蛋、豆卜同埋蛋。yummy~ 🌟 美禄爆炸简单讲佢其实系美禄恐龙嘅升级版,有超浓郁嘅美禄,同埋铺面嘅厚厚美禄粉,仲加有美禄脆脆同一块夹心饼,好睇又好饮🌟咖喱鸡胸面望落去非常之似喇沙,但其实佢系与别不同嘅星马咖喱汁。唔系厚厚嘅椰汁味咖喱,反而系惹味香辣嘅咖喱汁,加上慢煮鸡胸肉,啲鸡胸完全唔柴~ 估唔到几有惊喜㖞🌟 Michael Jackson黑白其实系仙草冻加豆浆,仙草份量都多,豆浆又唔系太甜,但系味道都够浓,都OK🌟炸云吞有四粒,馅料大大旧,算多肉,而且个皮都炸得非常之脆,可以

🌟咖椰爆浆(果然系呢度🔥Signature🔥)

完全系「行过上黎食个甜品都得」😆

🌟Laksa 喇沙

🌟 美禄爆炸

🌟咖喱鸡胸面

🌟 Michael Jackson黑白

🌟炸云吞
有四粒,馅料大大旧,算多肉,而且个皮都炸得非常之脆,可以一选

炸云吞
2022-11-08