2024-10-22
其实由牛头角地铁站行8分钟左右已经到,系一个好方便嘅路程,只系因为唔系观塘市中心而系比较接近民居所以有种隐世嘅感觉。楼梯隔离就见到,工业风装修,有室内同室外座位,好型。推门入去就见到店员系现场手打紧汉堡﹗叫咗二人餐,包两个汉堡/热狗/意粉、一个小食、一份大薯条仲有两杯饮品。汉堡种类有好多款,每样都好想食又开始选择困难,当然点都试咗TOP 1推荐嘅霸气双层安格斯芝士汉堡。而因为太想食炸鸡,但又想食芝士条,所以就小食叫咗芝士条,而汉堡就拣咗炸鸡蒜香野菌芝士汉堡。芝士条同薯条都好快就送到,衬住仲热果阵即刻食会有拉丝,芝士份量好多,可以拉到好长都唔断。薯条可以自己拣酱,除咗常见嘅茄汁之外有好多种拣,而且其他地方都好少见。最后拣咗甜酸沙津酱,食落清新可以中和薯条嘅热气感,薯条炸到超脆,系厚藉条所以食落好开心。两层牛肉汉堡上面都有热熔芝士,极邪恶。而牛肉汉堡都预设7成熟,所以外层已经煎到好香口,而内里仲系软熟。肉味好浓厚,连蕃茄都好新鲜好甜﹗好厚身要两只手先拎到XD炸鸡啱啱炸起,热焫焫香喷喷。首先先咬一啖炸鸡,鸡肉好滑又够味,炸粉适中啱啱好,好似咬紧炸鸡脾咁开心。而酱料入面混合咗炸蒜,连埋香口嘅炸
叫咗二人餐,包两个汉堡/热狗/意粉、一个小食、一份大薯条仲有两杯饮品。汉堡种类有好多款,每样都好想食又开始选择困难,当然点都试咗TOP 1推荐嘅霸气双层安格斯芝士汉堡。而因为太想食炸鸡,但又想食芝士条,所以就小食叫咗芝士条,而汉堡就拣咗炸鸡蒜香野菌芝士汉堡。 芝士条同薯条都好快就送到,衬住仲热果阵即刻食会有拉丝,芝士份量好多,可以拉到好长都唔断。 薯条可以自己拣酱,除咗常见嘅茄汁之外有好多种拣,而且其他地方都好少见。最后拣咗甜酸沙津酱,食落清新可以中和薯条嘅热气感,薯条炸到超脆,系厚藉条所以食落好开心。 两层牛肉汉堡上面都有热熔芝士,极邪恶。而牛肉汉堡都预设7成熟,所以外层已经煎到好香口,而内里仲系软熟。肉味好浓厚,连蕃茄都好新鲜好甜﹗ 好厚身要两只手先拎到XD
炸鸡啱啱炸起,热焫焫香喷喷。首先先咬一啖炸鸡,鸡肉好滑又够味,炸粉适中啱啱好,好似咬紧炸鸡脾咁开心。而酱料入面混合咗炸蒜,连埋香口嘅炸鸡形成咗一阵强烈又丰富嘅冲击,生菜够爽口同埋野菌又中和返个味道,令食完全个汉堡都唔会觉得腻。 饮品嗌咗芒果同青苹果爆爆,有一樽芒果或者青苹果汁再加乳酸爆爆珠同埋一罐梳打水自行混合,好好饮﹗