2020-02-28
今晚约左朋友系大围食晚餐,想找个地方可以倾下计,饮下酒,又有得锯扒,最好附近可以方便泊车,<Windmill Restaurant and Bar> - 【风车】果然系呢区系个吾错既选择。<鸭胸沙律>沙律菜份量不少,足够二人分享。沙律菜新鲜爽甜,上面铺左好多烟鸭胸肉,仲已经去左皮,感觉冇甘肥腻。另外仲伴有新鲜小蕃茄,酸酸甜甜甘,好开胃呀!~<肉酱焗薯皮>呢个肉酱焗薯皮睇落去冇乜特别,不过原来佢酿左好多肉酱同馅料,同埋好多好多芝士一齐去焗,非常惹味好食。<肉眼扒配菠萝薯菜>肉眼扒煎至刚好5成熟,入口好有牛肉味,完全吾鞋口,不用太多调味,已经非常好食。牛扒一切开,已经见到好多肉汁,咬落去好嫰吾韧,而且仲好juicy。连旁边既烧菠萝都非常鲜甜多汁,而薯条就炸得够晒香脆,实在有点吾够喉!!~最后叫左两杯Signature Cocktail, 两杯都用左Vooka 同Pineapple Juice 去做,略带微甜,而且又带点果味同混合左d酒香,非常容易入口,钟意饮cocktail 既女仔一定吾可以错过啦!!~<Pearl H
<鸭胸沙律>
<肉酱焗薯皮>
<肉眼扒配菠萝薯菜>
<Pearl Habour>
<Bay Breeze>
餐厅亦有pepper同pink salt比客人享用,啱晒锯扒。
餐厅仲提供晚市二人套餐,午餐同下午茶餐,价格亲民,下次可以再来试下呀!
餐厅气氛同情调吾错,而且座位阔落,坐得舒服,啱晒同朋友聚会,或者拍拖食饭。