2021-09-23
午餐想食西餐,于是就黎左享成街呢间 Total B 到食。呢度装修都几特别,有种怀旧工业风既感觉,铺头比较细,同埋佢地系一人厨房,所以出品会慢啲,但系所有野食即叫即制,所有野都系用心之作🤤而且呢度既set lunch menu好似定期都会换,够晒新鲜感。价钱黎讲set lunch大概80-100蚊,包餐汤、饮品,仲要唔洗加一,都真系几抵食! 1⃣️威灵顿栗子鸡肉配烤菜及芝士忌廉焗薯($108)威灵顿牛就见过,威灵顿鸡真系第一次见,而且仲要一百蚊多啲就食到,劲抵食!酥皮外层超脆,有牛油香, 食落唔会觉得油。入面既鸡肉好厚,虽然唔可以话系好嫩滑,但系都唔会干唔会鞋,食落啖啖肉既感觉好正🤤另外同威灵顿牛加蘑菇蓉系入面唔同,呢个威灵顿鸡系加左栗子蓉系入面,又系另一番风味😍栗子整成泥状,不过仲有粒粒既口感,夹埋酥皮同鸡肉一齐食超好味~ 伴碟仲有个忌廉焗薯,本身以为系薯蓉,但系原来入面系切片既薯仔😯薯仔片食落仲保留左少少爽脆既口感,但系亦唔会太硬,忌廉同芝士味都好香。 呢个set lunch真系好好食好抵食,鸡肉大大块又好食,而且威灵顿鸡肉呢个制法好费心机,希望佢会有一日可以长驻menu😋如果有既
1⃣️威灵顿栗子鸡肉配烤菜及芝士忌廉焗薯($108)
威灵顿牛就见过,威灵顿鸡真系第一次见,而且仲要一百蚊多啲就食到,劲抵食!酥皮外层超脆,有牛油香, 食落唔会觉得油。入面既鸡肉好厚,虽然唔可以话系好嫩滑,但系都唔会干唔会鞋,食落啖啖肉既感觉好正🤤另外同威灵顿牛加蘑菇蓉系入面唔同,呢个威灵顿鸡系加左栗子蓉系入面,又系另一番风味😍栗子整成泥状,不过仲有粒粒既口感,夹埋酥皮同鸡肉一齐食超好味~ 伴碟仲有个忌廉焗薯,本身以为系薯蓉,但系原来入面系切片既薯仔😯薯仔片食落仲保留左少少爽脆既口感,但系亦唔会太硬,忌廉同芝士味都好香。 呢个set lunch真系好好食好抵食,鸡肉大大块又好食,而且威灵顿鸡肉呢个制法好费心机,希望佢会有一日可以长驻menu😋如果有既话,我一定会再黎食👍
2⃣️日式照烧牛肉汉堡($82)
呢度既burger好大个啊😳见到都惊讶左一下。薯条洒上左啲香辣味粉,而且食得出啱啱炸出,够脆👍 Burger入面有焦糖洋葱、烤菠萝、生菜、照烧汁同埋厚厚既一块牛肉汉堡扒🤩包好脆身,而且见到入面搽满左牛油,烘到金黄色够晒香🥰牛肉汉堡扒食落都算juicy,不过就有啲松散,切开既时候好易碎开。成个包系好食既,不过其实冇乜可能可以一啖咬得落食到所有野😂不过食完真系几满足,系丰富既,而且个包真系好食,好脆好香🤤不过照烧汁味其实食唔到🤔
3⃣️黑蒜油蚬肉意粉($94)
Set lunch 包餐汤,特别要提一下个餐汤,因为真系好正😯当日系南瓜忌廉汤,汤系比较结身既,饮得出真材实料,仲有食到少少煮淋晒既南瓜粒🎃蒜蓉包好脆好香,点埋个汤食冇得顶😋 意粉比较普通,味道比较清淡,如果怕腻既话呢个就啱晒。蚬肉细细粒都几多。意粉虽然话系黑蒜油意粉,但系其实完全食唔到黑蒜油既味😅呢个有啲失望。
餐汤
日式照烧牛肉汉堡