2024-05-08 60 浏览
今晚去左尖沙咀食甜品,突然想食疏乎厘pancake ,揾左下发现附近The One原来就有黎自日本既pancake专门店Gram🥰餐厅走日系风格,除左整体装修有木系感之后,仲有棵树做装饰🌳树既周围仲有位可以坐,虽然我地冇坐到,但果个位打卡一流,另外仲有好多唔同既pancake装饰👍🏻睇完Menu我地唔洗谂一定要叫超人气招牌疏乎厘pancake。另外就加左一个石板街pancake。野食比想像中黎得快,唔洗点等👍🏻👍🏻即刻出炉既疏乎厘pancae又厚身又软绵绵。三层pancake搭起做个塔,睇落劲吸引除左最顶有牛油,仲有一个玻璃杯装住蜂蜜,另外仲有一旧香滑既忌廉呢座疏乎厘pancake 塔真系好软熟,因为我地要影相,将个碟转多两下,佢就好似差唔多要冧落黎咁。所以我地即刻切黎食。同睇落一样,口感超级松软,完全唔干👍🏻👍🏻👍🏻味道香甜,口感软绵绵又湿润。加少少蜂蜜咁食就更加香甜再同cream一齐咁食,就会更加香甜软滑,多左一浸奶香味☺️因为个cream既奶味好出,成个口感同味道相辅相成。招牌果然做得好出色,抵赞。石板街pancake系比较扁新果种,唔系疏乎厘pancake黎。口感虽然冇疏乎厘Pa

餐厅走日系风格,除左整体装修有木系感之后,仲有棵树做装饰🌳

野食比想像中黎得快,唔洗点等👍🏻👍🏻

味道香甜,口感软绵绵又湿润。加少少蜂蜜咁食就更加香甜

石板街pancake系比较扁新果种,唔系疏乎厘pancake黎。口感虽然冇疏乎厘Pancake咁有惊喜,但都唔会干,食落有质感同埋湿润

Pancake本身已经带有好浓既朱古力香味,加埋cream同吉士,口感更加浓厚

配埋蓝莓同焦糖脆合桃,口味更加丰富👍🏻