2023-12-15 108 浏览
就黎圣诞, 又系同朋友打边炉嘅好时间, 今日去左尖沙咀金巴利道滚爷火锅边一边. 餐厅似系刚刚开张无耐, 好多野都好干净, 灯光光猛.汤底: 胡椒萝卜猪尾锅,胡椒味够香浓,当汤饮可以暖下身子, 猪尾肥美爽口.美国安格斯牛肩胛,牛肉味浓,份量十足, 滚一滚就食得, 滚到见微粉红就够, 入口油脂丰富, 新鲜嫩滑. 新鲜第一刀 (猪肉片),五花腩肥瘦适中,唔会太肥腻,猪肉味清香, 入口爽滑.即炸响铃, 热辣辣, 非常爽脆, 就咁食都得。金沙鱼丸,好似流沙包咁, 鱼丸里面包住芝士? 咸蛋黄?, 食嘅时候小心D, 小心爆酱, 整到周围都系.值得一提, 店员有礼, 笑容可嘉, 想要罐唔冻嘅可乐, 帮我地用热水座热佢, 赞啦.

即炸响铃, 热辣辣, 非常爽脆, 就咁食都得。