2018-08-05 221 浏览
上次黎食过觉得啲野好食环境又唔错,所以今次再约朋友黎chill下。呢度有几款好特别的signature cocktail, 我拣左杯Tap sonic,朋友就饮mocktail - music tower.几钟意bartender调cocktail调得唔太甜,杯tap sonic的gin味好出。仲要自家制的flower ice cude好靓,用黎影相打卡啱晒Music tower就系杯好fresh的drink,酸酸甜甜好开胃👍低温慢煮鲜三文鱼柳藜麦粟米木瓜沙律以前菜黎讲份量都好多下。低温慢煮过的三文鱼好冧,食落有啲似吞拿鱼的感觉。而藜麦沙律加上特制的酱汁,食落带酸好开胃,加上粟米同木瓜清爽的口感,真系好refreshing.香煎鹅肝多士配无花果酱呢个鹅肝多士真系好好食从来唔知香浓的鹅肝同酸甜的无花果酱系咁夹的无花果酱可以帮助解鹅肝的肥腻感,令你觉得食多几块都无问题😋唯一美中不足系多士唔多脆,如果烘脆啲,有埋crispy的口感就perfect了!澳洲南青口烧南瓜车厘茄扭卷通粉伴烤黑松露酱海卢鱼柳黑松露酱毫不吝啬咁厚敷系卢鱼上,捞晕后可以啖啖都食到黑松露味😍卢鱼煮得嫩滑,不过就多骨左啲~佢

Tap sonic

Music tower

呢个鹅肝多士真系好好食
从来唔知香浓的鹅肝同酸甜的无花果酱系咁夹的

澳洲南青口烧南瓜车厘茄扭卷通粉伴烤黑松露酱海卢鱼柳
黑松露酱毫不吝啬咁厚敷系卢鱼上,捞晕后可以啖啖都食到黑松露味😍卢鱼煮得嫩滑,不过就多骨左啲~佢个忌廉鱼汤整得好好食,尤其啲南瓜吸收左啲汤的精华,食落甜得黎又带有鱼汤的鲜味。

呢间餐厅系铜锣湾黎唔算贵,环境好,食物又好食,一定会再回头
2018-07-28
Tap sonic