2023-05-05
因为朋友系素食主义者,所以想试吓呢间餐厅。见佢性价比较高,而听其他人讲又好似几好食,就选择去试吓啦!见到个餐厅都几满座, Waiters虽然唔算太多,但系觉得佢哋都冇因为有太多人,而怠慢。见到餐牌睇落啲嘢都几好食,本来入到嚟想要个定食,但系我谂嚟谂去最后拣咗个四川麻辣意大利粉我个意粉好快就到咗,但系朋友个日本定食就等咗一段时间。可能佢系因为想等多啲order落到嚟先至一齐煮。其实本身我唔系好钟意fusion意粉嘅,因为好多时候都觉得啲人整得唔够 Al dente。呢个食落口嘅意粉,虽然冇平时嘅咁烟靭,但系佢嘅烟人程度同啲味道好match。如果唔食得太过辣嘅人食呢个可能比较辛苦,我自己就不断喺度饮水,但系辣得好爽。 呢个面配埋玄米茶都真系好唔错,可以消到滞。总括嚟讲系一间好好食嘅餐厅,下次会再带啲屋企人嚟食!
总括嚟讲系一间好好食嘅餐厅,下次会再带啲屋企人嚟食!