2024-10-27 878 浏览
🦀百合炒斑块,餐厅用咗石斑鱼,起肉,而再做呢一个彩色呢一个彩色绝对唔系用雪藏嘅要做,所以睇得出餐厅绝对系用新鲜嘅食材!炒得非常香而且我觉得厨师非常有镬气,配料仲有其他云耳,翠玉瓜同埋百合。百合都好需要考功夫,出边都好少地方有得食,我同朋友都非常有惊喜觉得!整体呢一个炒斑块,我觉得可以合格有余!榄角排骨,出边好少地方食到呢一个特别嘅菜式,所以都系呢一啲私房菜先有一啲特别嘅嘢食,用咗榄角再加埋猪扒,成个口感都非常好!排骨嘅食材都新鲜唔会话落咗松肉粉,整体口感都唔错,而且埋上亦都几好,份量嚟讲亦都多,钟意食排骨嘅朋友可以叫下呢一个特别嘅𩠌!我同朋友都系第一次食!虫草炖鸡汤,呢一个老火汤真系冇得输,完全不含味精或者防腐剂而且喺餐厅每日新鲜即整,我本身个人嚟讲非常钟意饮汤觉得呢一个汤嘅味道非常浓郁。个面仲有少少虫草花,成个汤嘅味道非常突出,忍唔住饮完一啖又一啖!江苏大闸蟹,呢一个季节点少得大闸蟹!餐厅系用咗传统嘅江苏大闸蟹每一只至少都有5.5两 大闸蟹非常新鲜两只打开都非常靓仔,蟹膏黏口亦都甘香,香味真系非常突出,钟意食大闸蟹嘅朋友真系唔可以错过,而且呢一个大闸蟹嘅季节当做,所以非常肥美 金丝虾
🦀

金丝虾球,系传统嘅中式点心,我哋都叫咗过嚟试吓入边系满满嘅虾肉,餐厅系自家制嘅唔系出边攞货,都食得出厨师自家制嘅心思,非常抵赞嘅系佢绝对唔会好油,而且热辣辣非常好食!
🦀