2019-05-13 47 浏览
收工之后就去尖沙咀揾一间啱倾计嘅餐厅,咁就见到网上评价呢一间楼上Cafe几唔错,地点都几容易揾,喺亚士厘道。上到餐厅系完全full晒嘅状态,都等左一阵先入到座,睇你人气一直都好高涨!同朋友就嗌咗一个dinner set,包餐汤嘢饮同前菜,另外就系多个主餐咁。落完单冇耐就送咗啲包黎,有3款,未算热辣辣,但感觉诚意好够!3款面包都细细旧但系好软熟,佐一个牛油一个果酱。汤亦都之后跟住上,见佢如果加钱的话就可以转龙虾汤,不过今次就冇加到。主菜就系西班牙猪扁意粉,黑松露汁,意粉软硬啱啱好,觉得都好香浓,特别要赞嘅系嚿猪,好淋好juicy🤤之后带多咗个慢煮鸡胸年糕伴黑松露番茄,用年糕做主食好少见,对于我黎讲更是新奇,番茄汁做得好好,每旧年糕都挂住晒啲汁,钟意食蕃茄嘅人必定要嗌,至于买煮鸡胸佢有一个部位系鸡下脾,鸡胸做得好好,一啲都唔系嚡,好淋,完全唔似食紧鸡胸,而且分量好多,成晚落黎2个男人都食唔晒😂