2025-01-25 234 浏览
最近我去咗一间面包店,真系好多人排队,难怪咁受欢迎!我试咗佢哋嘅酸种蛋挞,真系好食到爆!外层嘅酥皮够脆,内里嘅蛋浆滑滑地,甜度啱啱好,食落去一口接一口,根本停唔到。跟住,我又试咗无花果酸种面包,味道更加出奇!面包松软,配上无花果嘅香甜,咬落去有种天然嘅果香,真系好好味。每一口都有惊喜,食完之后心情都好好。另外,芝士scone都唔可以错过,芝士味浓郁,口感又香又松。配埋一啲果酱或者奶油,简直系完美!仲有,啲scone唔会过于干,入口即溶,食完真系觉得好满足。整体嚟讲,呢间面包店嘅每一样都好有水准,唔怪得咁多人排队等。无论系蛋挞、面包定系scone,都系一流。下次一定会再返去,试多啲其他嘢食!如果你钟意新鲜出炉嘅面包,真系唔好错过呢间店!