2024-04-03 291 浏览
本身住枫树街球场附近,不时都经过呢间嘢,自己又钟意食羊。咁啱今日老婆仔女唔系身边,一个人唔知食乜嘢,试下佢啦。装修就一般般好简洁,但胜在几干净,睇完菜牌叫咗一碗羊肉羊杂粉$68,一个拍青瓜$28,两串羊肉串$40(呢度有少少不满,唔可以单串叫,但系你写落餐牌度啊嘛)一罐柠檬茶$10。上面啦,啲码头比预期多(因为响太子食过另外一间羊肉粉羊肉比较少)有羊的味道,但又不会骚,不错,羊杂部分就有点比较碎,不像我预期中像牛杂那样大块。粉系一种粗身软滑米粉,大概就系巨型版嘅米线噉样,汤底唔错够味但系又唔算系太浓,饮咗啲汤都唔会颈渴,叫咗小辣,但系唔够辣,叫老板另外加咗啲辣椒粉畀我。拍青瓜现拍现捞,水准之作。羊肉串是现烤的关系,粉和青瓜吃完了还没上,羊串,5粒羊肉,有一点点羊味,大概是因为没有肥肉的关系,调味就是孜然粉和辣椒粉,如果单论羊肉串的话,太子那间胜过这一家的羊肉串(羊肉串忘记拍照)。总结,共消费$146,价钱唔算便宜,但羊不溜都系矜贵嘢,而且佢畀得足料,味道唔错,下次会再帮衬,但羊肉串就不会了。
拍青瓜现拍现捞,水准之作。
2024-04-02
用餐时段