2018-03-13 405 浏览
今次第二次过黎食家上海(对上一次系上年)上次食过之后一直都好想黎食但系系元朗有少少唔就脚 今日终于黎到食!蟹炒年糕 : 9分 只蟹好新鲜 鲜甜 落单之特登问过师傅只蟹系咪新鲜 好彩都系 食落就安心晒 年糕份量好够 可以当主食咁食 不过小小贵 多人食嗌就好okay啦个价钱葱油手撕鸡: 8.5分 我地今次嗌咗足足一只手撕鸡大概三百几蚊 出面鸡煲都冇呢个价只手撕鸡系黑色 超级特别 除咗卖相 食落都好香好入味 值得推介 下次黎一定会再叫 清炒虾仁: 8分 食咗咁多油油野 我地就嗌咗碟清清地既 本身就唔系好大期望 但系佢一上咗碟我地就呆咗 只虾真系好大好大粒啊 仲要好多粒 食落好弹牙 又爽口 正南瓜海鲜羹:10分呢个汤一定要俾十分真系好特别 平时去中餐馆啊酒楼都未试过 今日有缘系家上海试到 个汤够分晒我地一家人 仲只系百几蚊 又香又滑 仲要好健康啊 桂花拉糕: 8分 甜品方面试咗桂花拉糕 呢个价有咁多粒 好抵食夹起身果阵见佢咁痴碟以为会好痴牙 但食落又唔系 可以试试佢环境: 9分 场内少少暗 但坐低就唔会觉 营造到个几舒适既环境 服务: 9分 家上海出名多人食 要等下位都好理解 侍应唔马虎 有求
但系系元朗有少少唔就脚 今日终于黎到食!
蟹炒年糕

呢个汤一定要俾十分
个汤够分晒我地一家人 仲只系百几蚊 又香又滑 仲要好健康啊
桂花拉糕
夹起身果阵见佢咁痴碟以为会好痴牙 但食落又唔系 可以试试佢

服务: 9分 家上海出名多人食 要等下位都好理解 侍应唔马虎 有求必应 好识主动加水 所有食物即叫即做 但又唔会等好耐

总括而言 家上海真系好岩一家大细黎食 二千蚊唔洗 但买到一家人难忘既上海美食体验 下年新年又要黎帮衬多次啦

2018-03-02
蟹炒年糕