2008-03-10
之前在这间食过, 真的不错, 所以星期日趁老爷奶奶入来探外子同我, 就决定同佢地2老去食呢间啦!! 6:15去到, 哗咩o的人咁早就食饭, 爆场呀, 仲有好多人等位, 算啦, 还掂都拿了飞仔就等下啦(要等15张枱). 老人家唔企得咁耐, 所以揾个位俾佢地坐啦, 点知先发现有免费茶同零食供应, 茶是人参乌龙, 好好饮, 直得一赞.等了20分钟到就有位啦, 但要同人搭枱, 冇所谓啦! 响等位期间, 我同奶奶都研究过食咩啦, 就一于叫呢几个菜啦! 小笼包-皮薄够热, 好食和尚带帽配- 即是抄什菜, 放在义子烧饼内吃, 我个人觉得不太够味, 但我奶奶话唔错, 份量好多.醉鸡-以鸡肶上, 好入味, 但外子觉得酒味苦了点, 但我觉得唔错.酸辣汤-外子同奶奶觉得ok啦抄鳝糊-味道不错, 用来送饭真的一流.辣担担面-好好食, 个味好够, 食过番寻味, 同埋好食过咏黎园牛展拉面-牛展好"林", 有个酱林在牛展的面上, 好好食, 至于拉面都几好, 汤底几清, 啱我.仲想试下其他野, 但真的好饱啦, 都是留番下次再试过啦!!
等了20分钟到就有位啦, 但要同人搭枱, 冇所谓啦!
小笼包-皮薄够热, 好食
酸辣汤-外子同奶奶觉得ok啦
抄鳝糊-味道不错, 用来送饭真的一流.
仲想试下其他野, 但真的好饱啦, 都是留番下次再试过啦!!