2022-08-01 415 浏览
Lunch set ($138)Starter: 红油抄手 (2件)Main: 招牌虾米辣油拌虾球面超级推荐呢一间餐厅畀系中环返工嘅朋友仔!佢系由一个米芝莲一星中菜馆嘅厨师开嘅, 位于中环嘅一个小角落, 系饺掂嘅附近转弯有个梯级, 梯级嘅其中一间小店就系佢啦!个人系非常之欣赏佢嘅服务态度, 好热情亦好乐意介绍每一款食物嘅由来呀、点样可以食得更加好呀咁样嘅。首先就讲佢嘅红油炒手啦, 真系超级好食。食到本身抄手馅料嘅饱满, 同埋食得出嘅红油系自家制嘅, 非常之香非常之好味。跟住就系佢个招牌虾米辣油拌虾球面啦, 佢嘅虾米辣油呢亦都系自家调制架。我觉得用呢一个价钱食到一个米芝莲level嘅川菜真系超级物超所值。而且因为佢系一间新开嘅小店, 都唔系好多人知道呢一间铺头, 所以都希望大家都可以去试下, 唔好俾呢啲有心有力做嘅舖头消失呀!Address: 中环威灵顿街51地下A号舖Shop A, B1/F, 51 Wellington Street, Central港铁香港站 C 出口, 步行约6分钟#food #foodie #foodhk #foodiehk #中环 #美食 #中环美食 #上环美
Lunch set ($138)

Starter: 红油抄手 (2件)

Main: 招牌虾米辣油拌虾球面

超级推荐呢一间餐厅畀系中环返工嘅朋友仔!

Address:

中环威灵顿街51地下A号舖

港铁香港站 C 出口, 步行约6分钟

#food #foodie #foodhk #foodiehk #中环 #美食 #中环美食 #上环美食 #上环#hkrestaurant #hongkong #foodlover #香港