2022-09-12 750 浏览
荃湾生记粉面,大家都唔陌生, 之前我都试过post过一次😂今次带埋朋友仔去食,一个要咗牛展米线, 另一个要做咸菜猪肠米线🤣 不如我哋两个都会必加春卷❤️上到嚟啲𩠌都好多, 牛展都算几林, 都有较香口嘅味道, 而且肥瘦均匀👍🏼猪肠商家做得好好, 佢会将猪肠内嘅肥膏全部刮干净, 保持卫生, 如果钟意食肥膏嘅你应该就唔啱啦, 我自己就钟意食瘦啲,所以都算几卫生,煲得几林,好入味 👍🏼基本上入嚟都会叫春卷, 冇记错呢度嘅春卷系自己做嘅, 有啲鱼肉味, 少咗一种防腐剂味, 都几天然😂平时啲店员问你要大中小辣, 今次佢净系问我哋加唔加辣,我哋仲以为系原本有辣味嘅基础上再加大辣, 所以我哋讲咗唔加, 后尾先发现俾佢fake咗😂不过好彩本身米线都有轻微嘅酸辣味, 所以个汤底睇落比较清, 不过都系有味道嘅, 只系唔够辣啫🤣🤣🤣呢间都系令我会返转头嘅舖, 荃湾经过都可以试下, 记住千祈唔好食普通清汤粉面😏要食酸辣~
荃湾生记粉面,大家都唔陌生, 之前我都试过post过一次😂