2021-06-03
有冇人同我一样食过handmade pasta 之后返唔到转头😂🙈 黎间位于湾仔嘅义大利餐厅位置唔算好方便,但系到左夜晚餐厅嘅气氛真系唔错,感觉好似去左外国咁!今次同友人特等去食佢嘅handmade pasta🍝 所以主攻意粉,试左两款!/CAVATELLI AI RICCI DI MARE $348/啲hand crafted shell pasta 望落真系好似虫虫🐛🤣🤣🤣 我超钟意佢个质地,食落口非常烟韧!每一粒都挂得起酱汁,佢用左香蒜橄榄油,好香口,加埋海胆同埋乌鱼子味道好夹👍🏻/STROZZAPRETTI ALLO SCOGLIO $258/个人比较钟意黎个意粉!毛卷意粉一样咁烟韧🤤cheery tomato sauce 酸酸甜甜食落比较清新🍅但系海鲜种类唔多,有d 虾、蚬、青口🤔整体黎讲,服务唔算话好好,handmade pasta 质地同味道都唔错,不过性价比就唔算高🤔 平日夜晚都多人食,想试嘅话记得book 位!