2024-12-13 74 浏览
早左收工未食晏好肚饿,无意中揾到一间感觉好chill嘅Cafe,可能因为我平日下午茶时间去,地方好阔落,坐得好舒服,可以食嘢之余亦可以饮杯咖啡慢慢叹。主食我地食左一碟大虾意大利粉,酱汁味道有浓浓嘅虾味,最精彩系只虾有煎过,而且好大只好弹牙。再叫咗份三文治,牛肉汉堡配埋焦糖洋葱真系非常之夹,最钟意佢个包煎到好香脆,加埋芝士真系好味,食完好满足。估唔到一间小店连甜品都有,点咗一份法式西多试试,新鲜整一上枱嘅时候热辣辣,好香但唔会好甜,好香芝士同吉左酱,2者配合得好好食。另外不得不提,呢度竟然有手工咖啡卖,除咗咖啡豆,仲可以饮到即时冲泡的手工咖啡,有几款俾我拣,我呢个咖啡迷真系好开心,朋友仲饮到开心果鲜奶,佢话好香好滑。估唔到俾我地发现到一间咁出色嘅小店,下星期要再嚟试吓其他嘢。