2013-09-09 273 浏览
去又一城睇戏, 想揾个位食饭都唔易, 一系就贵到甩碌, 一系就排哂长龙.. 朋友提议过南山邨食, 我未去过, 可以呀, 试新嘢最开心~!本身想去个间都一样排哂队, 另一间想去既又有啲远, 见南丰冇乜人, 就试吓佢啦~扒餐双拼都系$70, 就叫个鸡猪双拼! 白汤传统既白汤味, 奶粉咁味~ 梗系比唔上真系忌廉煮既汤啦, 但呢个系可以勾起回亿既味道~ 铁板鸡扒猪扒双拼跟薯菜第一件事食个薯条, 波浪纹既粗薯条感觉应该特别好食~ 结果 : 哗... 干到呢... 鸡扒, 雪味劲, 但鸡皮都香香地既; 但猪排都好干... 结论:除咗啲青瓜几新鲜之外, 其他都唔好食.. 下次去又一城睇戏记得BOOK定枱食饭!

扒餐双拼都系$70, 就叫个鸡猪双拼!
白汤
 白汤
传统既白汤味, 奶粉咁味~
梗系比唔上真系忌廉煮既汤啦, 但呢个系可以勾起回亿既味道~
鸡猪双拼
 铁板鸡扒猪扒双拼跟薯菜

鸡扒, 雪味劲, 但鸡皮都香香地既; 但猪排都好干...
结论:除咗啲青瓜几新鲜之外, 其他都唔好食..

下次去又一城睇戏记得BOOK定枱食饭!
题外话/补充资料: 同里面既姐姐落单要好~~~小心, 我地叫既嘢嚟错完, 改咗又错第二样... 佢仲要觉得我地玩嘢... =.= 好难沟通.. 结果我地只好等另一个侍应行埋嚟我地先落嘢饮, 一阵我地又热啡, 又冻柠少甜个阵我谂柠啡都有得你饮! 总之, 小心啲ORDER啦~~ =.="
2013-08-29