2022-06-19
📍沿路行入大围,有林林总总嘅餐厅,食肆总类简直可媲美旺角!更开心嘅系,虽然今日落雨湿湿,但俾我揾到间隐世高质餐厅!佢嘅门面就好似一间平平无奇嘅西餐厅,但入面竟然系一间西餐Bar! 店内以深色为主轴,有个华丽大吊灯喺中央更显气派。楼底好高,早嚟时店内人唔多,有种雍容华贵感,但其后人多都冇掩盖佢嘅格调。🔻1. 是日餐汤+龙虾汤(+$25)是日系大蒜薯仔汤,薯仔打得好蓉;龙虾汤都好出色,仲有粒粒龙虾肉。两款汤浓稠得嚟唔会咸,系真材实料!2. 英式啤酒炸鱼薯条🙌🏼呢度嘅薯条里面充满哂薯蓉,如果炸得再脆口啲就更正🤤而鱼柳真系个大惊喜。首先佢加入啤酒味炸出外层,酥脆程度令我唔会觉得厚重,重要系佢落嘅香车渗入鱼柳入面,外脆内软绵绵之如,浓浓香草味,减轻佢嘅油腻感。🔻3. 黑椒羊柳羊柳十分松软,佢default咗肉嘅熟度,肉质食落好分明,加上黑椒外层僻去羊肉嘅膻味,大快朵颐!😛我又好欣赏佢薯仔嘅用料同煮法,烘得好好,盐份比例刚好。4. BB鸭蕃茄莎莎生菜包蕃茄蓉加香草整成嘅酱配合鸭肉,食落清新、开胃。5. Parma Ham沙律开胃小菜😉👍🏻
🔻
1. 是日餐汤+龙虾汤(+$25)
两款汤浓稠得嚟唔会咸,系真材实料!
2. 英式啤酒炸鱼薯条🙌🏼
🔻
3. 黑椒羊柳
我又好欣赏佢薯仔嘅用料同煮法,烘得好好,盐份比例刚好。
4. BB鸭蕃茄莎莎生菜包
蕃茄蓉加香草整成嘅酱配合鸭肉,食落清新、开胃。
5. Parma Ham沙律
开胃小菜😉👍🏻