2011-01-26
因有小朋友, 问个黑衫部长𫠐鱼有乜整法, 佢照指住菜牌两副相话得呢两种整法, 分别炒同焗, 但差唔多一样. 咁问佢有无其仔鱼无乜骨, 佢话桂花, 正确的, 仲有无其他, 佢话鱼紧有骨架啦. 吹到啤啤声. 咁算啦, 叫住其他𩠌食住先啦. 叫左一个啫啫虾酱芥兰煲, 黑色镬仔, 应该啫啫声好热, 点知无声, 无烟, 无虾酱味, 暖的. 立即问经理攞碟虾酱, 经理都醒目, 立即攞入厨房做过先ok. 当经理攞碟新芥兰出嚟时想加单要碟黄骨鱼, 点知无货, 唔紧要, 咁佢介绍左冧哥鱼, 豉汁蒸, 半条, 好呀咪试吓. 7点44分入单, 8点34分都未到, 足足50分钟. 唔等喇, 成拾人标晒火, 我即该埋单走人. 衫都著埋, 条鱼先到, 咁当然焗我地食埋先啦. 鱼肉滑, 无味, $20两, 半条约$198, 食完背脊骨落. 送流沙包, 食唔落, 弹走. 出到门口见佢九龙湾舖攞米芝莲推介, 米芝莲都系信唔过.
出到门口见佢九龙湾舖攞米芝莲推介, 米芝莲都系信唔过.