2022-12-30 83 浏览
好多人推介呢间天丼,拖咗好耐终于揾一日去食,周末过咗午餐时间都仲有唔少人。天丼款式其实唔多,而且面食只有配2款迷你天丼选择。所有套餐附味噌汤,渍物。由于都系炸物,影出嚟好似一样样😂🌟上天丼 $118🍤一个天丼有齐白身鱼、海老、小柱鱿鱼天妇罗饼、荚豌豆、海苔、温泉蛋🍤天妇罗炸好后,再淋上秘制酱汁,每件天妇罗都沾满酱汁,唔需要再加其他调味🍤秘方研制而成嘅酱汁,咸咸甜甜,而香港分店酱汁仲加咗鲣鱼花干,入口更鲜甜🍤白身鱼炸完仍然肉质弹牙,含丰富蛋白质同钙🍤份量对女仔嚟讲偏大份🍤食材上的亦加咗柚子,配搭清新柚香,解腻又开胃据Menu上嘅小秘诀,食用一半后再将炸半熟的温泉蛋戳破,令温泉蛋蛋液包住每一粒米粒。呢个食法的确令个饭更湿润,每啖都充满蛋香~总结:唔知系咪因为餐厅落场(~3pm), 天妇罗表面都比较黑同唔够脆。秘制酱汁令天妇罗有别于平时食开嘅味道,可以一试但个人觉得未到非常之好食。

由于都系炸物,影出嚟好似一样样😂

🌟上天丼 $118
🍤白身鱼炸完仍然肉质弹牙,含丰富蛋白质同钙
🍤份量对女仔嚟讲偏大份
🍤食材上的亦加咗柚子,配搭清新柚香,解腻又开胃