全城热卖,间间分店都排晒队既千层焦糖挞终于比我试到!不过由于今次试既系pop up store, 卖既挞唔系新鲜出炉,所以食落唔系食评同热捧既高分个个都会做比较既bakehouse挞,个人觉得不同就系:价钱: $18 (H) | $12 (B) ✅挞皮: 有层次,实芯皮 (H) | 松脆 (B) ✅份量及造型: 较大份及波浪型皮边 (H) ✅ | 比一般蛋挞细旧,大啖啲可以一啖一个 (B)味道: 重焦糖味,但有啲盖过左蛋味 (H) | 有蛋香味,较滑身 (B) ✅性价比黎讲两个都唔高😆始终十几蚊一个细挞都唔叫便宜。但整体黎讲,我会投比Bakehouse,感觉更香更岩口味。但系!始终我食bakehouse系即买即食热辣辣;而Hashtag B 因为唔系新鲜出炉,翻焗既口感一定有折扣,希望下次有缘排到新鲜出炉挞再试真啲🤍
全城热卖,间间分店都排晒队既千层焦糖挞终于比我试到!

个个都会做比较既bakehouse挞,个人觉得不同就系:
价钱: $18 (H) | $12 (B) ✅
挞皮: 有层次,实芯皮 (H) | 松脆 (B) ✅

外卖自取