2024-03-10 364 浏览
不嬲都好钟意LIFETASTIC嘅草莓西瓜蛋糕,但妹子系荔枝控,所以就拣咗荔枝乌龙茶蛋糕,和她庆祝生日,重好配合依家春天嘅天气,但最后发现系冇咩荔枝⋯⋯😂LIFETASTIC除咗出名选用新鲜嘅食材外,水果蛋糕配以粉色,带来视觉及味觉嘅享受,最重要系可以打咭🥰荔枝乌龙茶蛋糕蛋糕顶层有荔枝,荔枝啫喱,荔枝忌亷,荔枝好大粒,少甜多汁,荔枝啫喱冇特别,而粉红色忌廉就食唔出有荔枝味,中层以海绵蛋糕夹杂荔枝软糖,海绵蛋糕比较干硬,一啲都唔松软,荔枝软糖切到细细粒,食落就好似系雪硬咗啫喱,好清淡,底层系海绵蛋糕加乌龙茶朱古力酱,唔系睇番介绍我都唔知有乌龙茶系度😳,可能朱古力酱有少少水份,所以呢层嘅海绵蛋糕比较湿润松软,算叫做有惊喜。下次都系买番草莓西瓜蛋糕😁

荔枝乌龙茶蛋糕

下次都系买番草莓西瓜蛋糕😁