2016-03-31
自从家姐搬左出去之后已经好少机会见到佢 不过都想揾啲时间聚下,所以我专程黎到荃湾揾佢食饭XD我都尽量就番佢番工既地方,就拣左Bien Bistro食个午饭,听闻依间主打多国菜仲有唔少好评,我二话不说就BOOK左LU~ 中午黎到其实已经几爆满,好彩我预先BOOK左,如果唔系应该有排等,而且家姐时间有限,所以要做好晒预算! 内在环境主要以原木色调,气氛休闲,坐系到令人好relax,感觉唔错~ meau的确有好多唔同国家既特色菜式,就咁睇个meau就已经觉得好丰富,我同家姐都点左几样唔到同国家既菜,可以试唔同野之余,又岩晒唔同人既口味呀~ 香辣烤鸡窝夫三文治,依个菜式好特别,咸食既窝夫,分别有几种食过既菜集合埋一齐,印度既烤鸡、墨西哥既豆类、拌左男梅酱既沙律菜同窝夫,几款唔同既食物加埋一齐又几夹到,豆粒同窝夫可以增加饱肚感,而沙律菜同烤鸡就系以味道行先,每一啖既口感都丰富有层次,烤鸡香口唔会好辣,豆粒口感似薯粒,窝夫软淋配合一齐唔错~ 俄式烩牛肉配脆饭球,外形系一个圆浑既球体,睇落去好特别,伴汁系蕃茄汁同牛腩,估唔到俄菜有牛腩@@!其实个圆球体系经过炸然后黏合左既饭球,刮出黎入面系芝士烩
不过都想揾啲时间聚下,所以我专程黎到荃湾揾佢食饭XD
印度既烤鸡、墨西哥既豆类、拌左男梅酱既沙律菜同窝夫,
几款唔同既食物加埋一齐又几夹到,豆粒同窝夫可以增加饱肚感,
而沙律菜同烤鸡就系以味道行先,每一啖既口感都丰富有层次,
烤鸡香口唔会好辣,豆粒口感似薯粒,窝夫软淋配合一齐唔错~
伴汁系蕃茄汁同牛腩,估唔到俄菜有牛腩@@!
其实个圆球体系经过炸然后黏合左既饭球,刮出黎入面系芝士烩饭,
芝士仍然系液态状,香浓入味,加上外层经过炸既饭,时黏时脆,口感特别~
伴酱更加系烩饭既重点,配埋一齐食更加胃口大开,牛腩淋得黎几重味~
以面包烘起一个船身,入面有梨肉同云尼拿雪糕,再加玉桂做调味,
面包烘得有少少窿,令味道有少少苦,系依到扣左啲分,而梨肉味道则香甜,
两者都可以中和番,份量较多,家姐对依个麻麻,最后大家都食到好饱了XD
不过食左咁多浓味野,用黎清一下喉咙都唔错><